6 cara utk memilih kasut yang sesuai utk kanak2 supaya mereka belajar jalan dgn lebih stabil.

 

Rakan saya mahu pergi ke maraton beberapa waktu dahulu, saya cadangkan dia seorang jurulatih yang sedang berjalan.
Dalam masa kurang daripada dua hari, dia terlalu WeChat untuk memberitahu saya: Sayang, terima kasih banyak, jurulatih tidak mengajar berlari, tapi saya berlari sekarang dan saya berasa lebih cepat dan saya berasa lebih santai ketika saya berlari.
Saya juga ingin tahu: Adakah ia begitu hebat?
Dia berkata: Saya mengajar saya cara memilih kasut, ternyata kasut yang saya beli sebelum ini tidak sesuai untuk saya. Saya membeli sepasang kasut semalam mengikut kaedah yang dia katakan, dan saya berlari sejauh 5 kilometer, yang terlalu selesa ….. …

Dia juga menunjukkan saya screenshot sejarah sembang tentang memilih kasut. Selepas membaca, saya mendapati bahawa ini adalah cara yang sama seperti memilih kasut untuk bayi saya.
Saya juga teringat bahawa beberapa hari yang lalu, ibu saya bertanya kepada saya bagaimana untuk memilih kasut untuk bayi saya. Selepas mengajarnya untuk memilih, dia memberitahu saya bahawa dia berfikir bahawa kanak-kanak itu tidak akan berjalan, tetapi selepas menukar kasut baru yang saya ajarkan kepadanya, saya mendapati bahawa kanak-kanak itu belajar dengan cepat. Oleh itu, sangat penting untuk memilih sepasang kasut yang sesuai untuk bayi anda.

Bilakah anda biasanya membeli sepasang kasut pertama untuk anak anda?
Ia kira-kira 9 bulan apabila ramai kanak-kanak akan berdiri di atas meja mereka sendiri.
Apabila kanak-kanak menyokong item tersebut, kita boleh mempertimbangkan membeli kasut untuk bayi.
Image result for kasut bayi
Terdapat beberapa bakteria di atas tanah yang orang dewasa akan dibawa pulang dari luar, dan mungkin terdapat beberapa objek asing yang mungkin terikat pada kaki anak. Sepasang kasut boleh melindungi kaki lembut bayi dan kulit halus.
Terutama apabila bayi sedang belajar untuk berjalan, matanya mencari ke depan, bukannya melihat ke bawah kaki, jadi dia tidak akan memperhatikan apa yang ada di bawah kaki, jika anda tidak memakai kasut, mudah terluka.

Jadi bagaimana anda memilih sepasang kasut yang baik untuk bayi anda?
Dan bayi memilih kasut yang tidak kelihatan mahal atau kelihatan cantik. Aspek utama adalah seperti berikut:

1, Tapak Kaki

Tapak kaki yang menyokong bayi, secara langsung bersentuhan dengan tanah, satu-satunya adalah elastik, tidak terlalu tebal. Apabila membeli kasut, kita boleh melipatnya dengan tangan untuk melihat sama ada fleksibiliti ini serupa dengan cara kita membeli kasut berlari.
Bahan: umumnya getah tunggal atau kulit tunggal.
Apabila memilih kasut, jika kasut ini tidak mempunyai cara untuk membongkok, jangan anggap membelinya untuk bayi anda.

2, belakang kasut adalah tempat untuk menghubungi tumit kanak-kanak, tempat ini tidak boleh terlalu lembut, terlalu lembut akan tergelincir.
Kita boleh menggunakan ibu jari dan jari telunjuk untuk memerah belakang, tidak berasa rintangan apabila ditekan, rasa keruntuhan lembut, maka ia tidak sesuai. Apabila tekanan agak sukar, rintangan kecil adalah normal.

3, tumit disyorkan bahawa tumit sedikit lebih tinggi daripada bahagian hadapan, ketinggian dua atau tiga milimeter, supaya bayi menghalang jatuh ke belakang. Kami akan mendapati bahawa kebanyakan kasut masih sedikit lebih tinggi.
4, sepasang sepatu kasut yang baik di atas dan sisi kasut yang kita tahu apabila dia melihat bahawa dia telah diuji. Selepas kasut yang baik dipakai, kita dapat melihat jejak kedutan di bahagian atas.
Apabila anda mencuba kasut bayi anda, jika anda melihat bahawa wajah bayi akan berkerut apabila anda berjalan, itu bermakna kasut mempunyai kelonggaran yang cukup untuk membolehkan kanak-kanak berjalan dengan leluasa, dan kaki boleh bergerak dengan bebas di dalamnya.
Jika anda tidak kerut, kanak-kanak itu lebih sukar dan kurang kondusif untuk berjalan kaki kanak-kanak.

5, bahan kulit atas atau kanvas lebih baik bernafas, untuk mengelakkan kaki bayi mempunyai kaki atlet.

6, saiz kasut untuk pelajar yang hanya belajar berjalan kerana anda tidak perlu menyimpan wang untuk membeli kasut yang lebih besar, sepatu yang sesuai adalah sangat penting untuk kanak-kanak belajar berjalan.
Ibu bapa dinasihatkan untuk meletakkan jari kecil di belakang kaki mereka apabila mereka memakai kasut mereka. Ini adalah yang terbaik untuk beralih dengan bebas, dan bahagian atas boleh dicubit dengan tangan.

Kanak-kanak belajar berjalan kaki, kasut sangat penting, anda akan memberi anak anda hadiah terbaik apabila anda melihatnya. Biarkan anak-anak berjalan lebih jauh dan berjalan lebih stabil.

(Visited 132 times, 1 visits today)